Covid-19

Hur samhällssituationen kommer utveckla sig är givetvis väldigt svårt att besvara och vi vet i nuläget inget om hur covid-19 kommer påverka våra resor under vintern 2020/2021.
Men som vi ser det finns det två tänkbara händelseförlopp när du har en skidresa inbokad:
* Antingen är det fritt fram för oss att genomföra resan enligt gällande rekommendationer och regler och du får en härlig vecka i backarna.
* Eller så avråder UD från att resa och vi återbetalar era pengar enligt de bestämmelser som finns i Paketreselagen.

Om du själv väljer att avboka din resa trots att UD inte avråder från resor till det aktuella resmålet så gäller de ordinarie avbokningsreglerna.
Om Utrikesdepartementet avråder från icke-nödvändiga resor till ett land skickar vi inte dit några gäster och de gäster som är på plats transporterar vi hem så snart som möjligt.

Paketreselagen och resegaranti
Vi följer alltid paketreselagen vilken ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Vid köp av en paketresa hos oss omfattas du som resenär av de erforderliga resegarantier som vi som bolag ställt till Kammarkollegiet.

Resevillkor
Efter bokad resa har du upp till 10 dagar på dig att betala in anmälningsavgiften på 600 kr. Under denna tid gäller öppet köp. När anmälningsavgiften är inbetald är resan bekräftad och avtalet har ingåtts. Blir du då tvungen att avboka din resa förlorar du endast den inbetalda anmälningsavgiften. Detta gäller om avbokning sker tidigare än 45 dagar före avresa. Läs resevillkoren i sin helhet, samt även de särskilda resevillkoren som gäller just din resa, på vår hemsida.

På resmålet
Precis som här i Sverige och i övriga världen måste vi förvänta oss att det kommer finnas andra sätt att göra saker på än vad vi är vana med på våra skidresor. Vi ber därför alla våra gäster att vara öppna för de förändringar som kan komma att uppstå i spåren av covid-19.
Hotellen i Österrike och Italien är endast öppna om de kan följa regelverket från sina nationella myndigheter. Både vi och våra hotell följer de regler och rekommendationer som utfärdas av myndigheterna.

Vi förutsätter naturligtvis att alla våra gäster tar ett stort personligt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi förväntar oss i linje med myndighetsrekommendationer att var och en som tar plats på resan är ytterst noga med hygienen. Tvätta händer frekvent med tvål och vatten, använd handsprit och nys/hosta i armvecket i förekommande fall. Om du inte känner dig helt frisk vid resans start så förväntar vi oss att du avbokar din resa. Att införskaffa handsprit och eventuella munskydd åligger resenären på resan. Vi har inga krav på munskydd i bussen men eventuella restriktioner kan förekomma baserat på olika länders bestämmelser. Bussarna är utrustade med toaletter men dessa bör användas sparsamt i den mån det är möjligt. Under resvägen stannar vi mer frekvent än normalt på ställen där det finns möjlighet till toalettbesök.

Vi ser till alla våra resenärers bästa!