Covid-19

Hur samhällssituationen kommer utveckla sig är givetvis väldigt svårt att besvara och vi vet i nuläget inget om hur Covid-19 kommer påverka våra resor framöver.

Pga rådande samhällssituation och de italienska inresereglerna har vi beslutat att ställa in resorna till Italien för 2022.
(211228)

Vi gör vårt bästa för att alltid följa Folkhälsomyndighetens och andra myndigeters regler och restriktioner. Vi ber alla våra gäster att vara öppna för de förändringar som kan komma att uppstå i spåren av Covid-19. Vi förbehåller oss rätten att göra ombordplacering på bussen utifrån vid var tids gällande förutsättningar och regler. Resesällskap kommer dock fortfarande tillåtas att sitta tillsammans i bussen.

Vi förutsätter naturligtvis att alla våra gäster tar ett stort personligt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi förväntar oss i linje med myndighetsrekommendationer att var och en som tar plats på en resa är ytterst noga med hygienen. Tvätta händer frekvent med tvål och vatten, använd handsprit och nys/hosta i armvecket i förekommande fall. Om du inte känner dig helt frisk vid resans start så förväntar vi oss att du avbokar din resa. Att införskaffa handsprit och eventuella munskydd åligger resenären på resan. Vi har inga krav på munskydd i bussen i nuläget men eventuella restriktioner kan förekomma baserat på olika länders bestämmelser. Bussarna är utrustade med toaletter men dessa bör användas sparsamt i den mån det är möjligt. Under resvägen stannar vi mer frekvent än normalt på ställen där det finns möjlighet till toalettbesök.

Vi ser till alla våra resenärers bästa!

_____________________________

Inför våra planerade skidresor till Österrike 2022 kommer här de nuvarande regler som gäller (uppdaterat 2022-12-29):

Österrike
Fr o m 2021-12-20 kan du resa in från Sverige till Österrike under följande förutsättningar:
* Vaccinationsbevis eller tillfrisknandebevis PLUS ett giltigt negativt PCR-test (högst 72 timmar gammalt) ELLER vaccinationsbevis där den tredje vaccindosen, den sk boostern gjorts.

Inför perioden för våra skidresor är, de nu kända, reglerna följande:
* Ett FFP2 munskydd är obligatoriskt på alla allmänna lokaler så som restauranger, barer, butiker, kollektivtrafik, skidliftar, liftköer osv.

* För att få tillträde till ovanstående platser krävs (för alla från 12 år)
  - Ett bevis på tillfrisknande från Covid-19, som inte är äldre än 180 dagar.
  - Ett bevis på fullständig vaccination, som är minst 22 dagar och max 270 dagar gammalt.
  - Eller en kombination av ett bevis på tillfrisknande + en dos vaccination som inte är äldre än 270 dagar.
    Observera: En enda injektion av Johnson & Johnson-vaccinet är endast giltig fram till den 3 januari, därefter kommer en andra injektion att krävas.