Cortina d’Ampezzo

Pga rådande samhällssituation har vi beslutat att ställa in resorna till Italien för 2022.
(211228)

Ett paradis för skidentusiaster!
Besök det fantastiska skidområdet i Cortina d'Ampezzo. Denna unika plats i Alperna erbjuder ett brett utbud av härliga pister i alla svårighetsgrader.  Njut av spektakulära nedfarter som slingrar sig genom hela området, och som passar för både nybörjare och erfarna åkare.

Cortina d'Ampezzo är en del av Dolomiti Superski, världens största skidkarusell som länkar samman 12 fantastiska skidorter med totalt 450 liftar och 1220 kilometer pister och spår. Cortina d'Ampezzos egna skidsystem består av tre större områden; Tofana, Faloria och Cinque Torri. Dessa är ännu inte har helt hoplänkade men liftkortet gäller till samtliga områden och man tar sig enkelt mellan dem med skidbuss. Totalt finns här mer än 140 km pist med en högsta åkhöjd på 2939 m ö h och de 43 liftarna ger en kapacitet på ca 59.000 personer per timme.

Cortina d’Ampezzo är en vacker plats beläget i hjärtat av Dolomiterna. Denna stad i norra Italien är en av de mest kända vintersportorterna, kanske mest känd som den lyxigaste skidorten i Italien, med många lyxiga hotell och exklusiv shopping. Känn dig som en filmstjärna och betänk att delar av James Bond filmerna har spelats in här. Varje år arrangeras här även världscupen i alpint i pisten Stratofane.

Backnära boende
Vårt boende på Hotel Villa Argentina ger oss fantastiska möjligheter till ski-in/ski-out under veckan. Detta traditionella hotell är beläget i tätorten Pocol, direkt i anslutning till skidområdet Tofana-Lagazuoi (ca 20 meter från pisten) och ger oss en fantastisk utsikt över fjällvärlden. Dessutom har vi bara ca 4 km ner till centrum av Cortina d'Ampezzo, och skidbussen som enkelt tar oss dit stannar i hotellets omedelbara närhet.

Öppna katalogsidorna för Cortina 2022 som pdf

Status:
Fullt

Dagsprogram

Lördag - Söndag
Lördag morgon startar vår resa (se tidtabell för preliminära tider) - välkomna! När vi har satt oss till rätta och bussen rullar söderut tar vi tillfället i akt att stämma av våra förbokade liftkort med reseledaren. Under eftermiddagen kör vi så ombord på färjan från Danmark till Tyskland. Här passar det fint med lite mat och shopping! Semesterglädjen börjar infinna sig när vi sedan fortsätter ned genom Tyskland. Efter en film somnar vi gott, för att nästa morgon vakna upp i alpvärlden. Lagom till en välbehövlig skidåkarfrukost når vi vår destination. En perfekt start på dagen! Liftkorten delas ut, och vi förbereder oss inför mötet med pisterna. Efter dagens skidåkning installerar vi oss i rummen, innan vi äter en trevlig middag.

Måndag - fredag
En hel upplevelsevecka väntar! Under veckan arrangeras eventuellt ett par utflykter till närliggande skidsystem - allt beroende på väder. Dessa uppskattade utflykter ger verkligen chans till både bra och varierad skidåkning!

Lördag - söndag
Efter lördagens skidåkning lastar vi bussen och lämnar semesterorten för denna gång. Avslappnade ser vi en trevlig film medan chauffören styr norrut. Söndagens frukost intas ombord på färjan till Danmark, och snart är vi åter i Sverige och når våra respektive hemorter under eftermiddagen/kvällen.

Fakta Cortina

Cortina d'Ampezzo är en del av Dolomiti Superski, världens största skidkarusell som länkar samman 12 fantastiska skidorter med totalt 450 liftar och 1220 kilometer pister och spår. Cortina d'Ampezzos egna skidsystem består av tre större områden; Tofana, Faloria och Cinque Torri. Dessa är ännu inte har helt hoplänkade men liftkortet gäller till samtliga områden och man tar sig enkelt mellan dem med skidbuss. Totalt finns här mer än 140 km pist med en högsta åkhöjd på 2939 m ö h och de 43 liftarna ger en kapacitet på ca 59.000 personer per timme.

Höjd över havet: 1224 m ö h (Pocol 1540 m ö h)

Invånare: 6300

Liftkort: Skipass Cortina d'Ampezzo

Pistkarta Cortina d'Ampezzo

www.dolomitisuperski.com

I priset ingår

I samtliga grundpriser på våra 9-dagarsresor ingår (om ej annat anges):
* Bussresa i helturistbuss inkl väg- och färjeavgifter
* Boende 6 nätter i dubbelrum med toalett o dusch/bad
* 7 frukostar (dag 2-8)
* 6 middagar (dag 2-7)

Liftkort ingår ej i grundpriset!
* Önskat liftkort bokas och betalas kontant i Euro ombord på bussen

   (För priser och ålderskategorier, se separat prislista.)
* Liftkorten delas sedan ut i samband med frukosten vid ankomst till Italien.

Liftkort

Liftkortet bokas och betalas i förväg. Mer information om detta skickas ut i god tid innan avresan. Liftkorten delas ut efter frukost på ankomstdagen.

Priser 2021/2022 - Skipass  Cortina d`Ampezzo

 

Vuxen

Junior

Senior

7 dgr

334 €

234 €

301 €

6 dgr

315 €

220 €

283 €

5 dgr

274 €

192 €

247 €

 

Priser 2021/2022- Skipass Dolomiti Superski

 

Vuxen

Junior

Senior

7 dgr

360 €

252 €

324 €

6 dgr

339 €

238 €

305 €

5 dgr

296 €

207 €

266 €

Junior = Född efter 2005-11-27.
Senior = Född före 1956-11-27.
Barn = Född efter 2013-11-27. (1 barn gratis/betalande vuxen)

Skiduthyrning
Skiduthyrning finns på samtliga resmål och kräver ingen föranmälan. Våra reseledare visar er till de uthyrare som vi rekommenderar. Reseledaren är vanligtvis också behjälplig om ni har frågor när ni hyr. Priserna varierar något mellan de olika resmålen, men vi har generellt valt uthyrare som har bra utrustning till bra priser.
Glöm inte hjälmen!

Särskilda resevillkor - Cortina d'Ampezzo

Allmänna resevillkor enligt överenskommelse mellan resebranschen och konsumentverket tillämpas. Samtliga pris- och faktauppgifter är baserade på uppgifter tillgängliga 2020-07-27. Angivna priser kan komma att justeras om valutakurserna förändras. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt ändringar vi tvingas göra efter pressläggning. Arrangör enligt resegarantilagen är: Skall’s Buss & Taxi AB, Centrumvägen 19, 458 30 FÄRGELANDA. Tel: 0528-106 01.

Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en avgång om färre än 25 personer bokat senast 21 dagar före avresa. OBS! Vid lägre deltagarantal kan orterna komma att samköras.

Avbeställningsskydd: Kostnad 400kr/pers. OBS! Måste betalas i samband med anmälningsavgiften. Avbeställningsskyddet är personligt och kan ej avbokas.

Avbokning med avbeställningsskydd:
Vid avbokning p g a sjukdom (läkarintyg krävs) får ni pengarna tillbaka, undantaget kostnaden för avbeställningsskyddet samt expeditionsavgift på 300kr.

Avbokning utan avbeställningsskydd:
Vid avbokning mer än 45 dagar före avresa = 600 kr
Vid avbokning 45-31 dgr före avresa = 25% av resans pris
Vid avbokning 30-15 dgr före avresa = 50% av resans pris
Vid avbokning inom 14 dgr före avresa = Hela resans pris

Anmälningsavgiften för denna resa är 600 kr per person. Denna skall vara arrangören tillhanda inom 10 dagar. Slutlikviden skall vara arrangören tillhanda senast 30 dagar före avresa.

COVID-19
Det åligger var och en att sätta sig in de vid var tid gällande förutsättningar, rekommendationer och regler. Det är den enskilde resenärens eget ansvar att tillse att eventuella vaccinpass, antigentester mm är giltiga för det som de avses. Arrangören tar inget ansvar om den enskilde resenären inte har de giltiga handlingar som behövs för in-/utpassering i de olika länderna eller som hotell mm kan komma att kräva.