Cortina d’Ampezzo


Ett paradis för skidentusiaster!

Besök det fantastiska skidområdet i Cortina d'Ampezzo. Denna unika plats i Alperna erbjuder ett brett utbud av härliga pister i alla svårighetsgrader.  Njut av spektakulära nedfarter som slingrar sig genom hela området, och som passar för både nybörjare och erfarna åkare.

Cortina d'Ampezzo är en del av Dolomiti Superski, världens största skidkarusell som länkar samman 12 fantastiska skidorter med totalt 450 liftar och 1220 kilometer pister och spår. Cortina d'Ampezzos egna skidsystem består av tre större områden; Tofana, Faloria och Cinque Torri. Dessa är ännu inte har helt hoplänkade men liftkortet gäller till samtliga områden och man tar sig enkelt mellan dem med skidbuss. Totalt finns här mer än 140 km pist med en högsta åkhöjd på 2939 m ö h och de 43 liftarna ger en kapacitet på ca 59.000 personer per timme.

Cortina d’Ampezzo är en vacker plats beläget i hjärtat av Dolomiterna. Denna stad i norra Italien är en av de mest kända vintersportorterna, kanske mest känd som den lyxigaste skidorten i Italien, med många lyxiga hotell och exklusiv shopping. Känn dig som en filmstjärna och betänk att delar av James Bond filmerna har spelats in här. Varje år arrangeras här även världscupen i alpint i pisten Stratofane.

Backnära boende
Vårt boende på Hotel Villa Argentina ger oss fantastiska möjligheter till ski-in/ski-out under veckan. Detta traditionella hotell är beläget i tätorten Pocol, direkt i anslutning till skidområdet Tofana-Lagazuoi (ca 20 meter från pisten) och ger oss en fantastisk utsikt över fjällvärlden. Dessutom har vi bara ca 4 km ner till centrum av Cortina d'Ampezzo, och skidbussen som enkelt tar oss dit stannar i hotellets omedelbara närhet.

Öppna katalogsidorna för Cortina 2021 som pdf

Pris från:
8 895:-
Dagar:9
Bussresa inkl väg- och färjeavgifter. Boende 6 nätter i dubbelrum med halvpension samt frukost ankomstdagen (7xfrukost + 6xmiddag).

För att säkerställa platstillgång för bagage bör ni ange vid bokningen om ni behöver bagageplats för skidor. OBS! Endast 1 par skidor/person.


OBSERVERA! Tidtabellen är preliminär och kan komma att justeras. Slutliga tider fastställs ca en vecka före avresa.
Boka resa

Dagsprogram

Lördag - Söndag
Lördag morgon startar vår resa (se tidtabell för preliminära tider) - välkomna! När vi har satt oss till rätta och bussen rullar söderut tar vi tillfället i akt att stämma av våra förbokade liftkort med reseledaren. Under eftermiddagen kör vi så ombord på färjan från Danmark till Tyskland. Här passar det fint med lite mat och shopping! Semesterglädjen börjar infinna sig när vi sedan fortsätter ned genom Tyskland. Efter en film somnar vi gott, för att nästa morgon vakna upp i alpvärlden. Lagom till en välbehövlig skidåkarfrukost når vi vår destination. En perfekt start på dagen! Liftkorten delas ut, och vi förbereder oss inför mötet med pisterna. Efter dagens skidåkning installerar vi oss i rummen, innan vi äter en trevlig middag.

Måndag - fredag
En hel upplevelsevecka väntar! Under veckan arrangeras eventuellt ett par utflykter till närliggande skidsystem - allt beroende på väder. Dessa uppskattade utflykter ger verkligen chans till både bra och varierad skidåkning!

Lördag - söndag
Efter lördagens skidåkning lastar vi bussen och lämnar semesterorten för denna gång. Avslappnade ser vi en trevlig film medan chauffören styr norrut. Söndagens frukost intas ombord på färjan till Danmark, och snart är vi åter i Sverige och når våra respektive hemorter under eftermiddagen/kvällen.

Fakta Cortina

Cortina d'Ampezzo är en del av Dolomiti Superski, världens största skidkarusell som länkar samman 12 fantastiska skidorter med totalt 450 liftar och 1220 kilometer pister och spår. Cortina d'Ampezzos egna skidsystem består av tre större områden; Tofana, Faloria och Cinque Torri. Dessa är ännu inte har helt hoplänkade men liftkortet gäller till samtliga områden och man tar sig enkelt mellan dem med skidbuss. Totalt finns här mer än 140 km pist med en högsta åkhöjd på 2939 m ö h och de 43 liftarna ger en kapacitet på ca 59.000 personer per timme.

Höjd över havet: 1224 m ö h (Pocol 1540 m ö h)

Invånare: 6300

Liftkort: Skipass Cortina d'Ampezzo

Pistkarta Cortina d'Ampezzo

www.dolomitisuperski.com

Liftkort

Liftkortet bokas och betalas i förväg. Mer information om detta skickas ut i god tid innan avresan. Liftkorten delas ut efter frukost på ankomstdagen.

Priser 2020/2021 - Skipass  Cortina d`Ampezzo

 

Vuxen

Junior

Senior

7 dgr

319 €

223 €

287 €

6 dgr

301 €

211 €

271 €

5 dgr

262 €

183 €

236 €

 

Priser 2020/2021- Skipass Dolomiti Superski

 

Vuxen

Junior

Senior

7 dgr

344 €

241 €

310 €

6 dgr

324 €

227 €

292 €

5 dgr

283 €

198 €

254 €

Junior = Född efter 2004-11-28.
Senior = Född före 1955-11-28.
Barn = Född efter 2012-11-28. (1 barn gratis/betalande vuxen)

Skiduthyrning
Skiduthyrning finns på samtliga resmål och kräver ingen föranmälan. Våra reseledare visar er till de uthyrare som vi rekommenderar. Reseledaren är vanligtvis också behjälplig om ni har frågor när ni hyr. Priserna varierar något mellan de olika resmålen, men vi har generellt valt uthyrare som har bra utrustning till bra priser.
Glöm inte hjälmen!

Särskilda resevillkor - Cortina d'Ampezzo

Allmänna resevillkor enligt överenskommelse mellan resebranschen och konsumentverket tillämpas. Samtliga pris- och faktauppgifter är baserade på uppgifter tillgängliga 2020-07-27. Angivna priser kan komma att justeras om valutakurserna förändras. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt ändringar vi tvingas göra efter pressläggning. Arrangör enligt resegarantilagen är: Skall’s Buss & Taxi AB, Centrumvägen 19, 458 30 FÄRGELANDA. Tel: 0528-106 01.

Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en avgång om färre än 25 personer bokat senast 21 dagar före avresa. OBS! Vid lägre deltagarantal kan orterna komma att samköras.

Avbeställningsskydd: Kostnad 400kr/pers. OBS! Måste betalas i samband med anmälningsavgiften. Avbeställningsskyddet är personligt och kan ej avbokas.

Avbokning med avbeställningsskydd:
Vid avbokning p g a sjukdom (läkarintyg krävs) får ni pengarna tillbaka, undantaget kostnaden för avbeställningsskyddet samt expeditionsavgift på 300kr.

Avbokning utan avbeställningsskydd:
Vid avbokning mer än 45 dagar före avresa = 600 kr
Vid avbokning 45-31 dgr före avresa = 25% av resans pris
Vid avbokning 30-15 dgr före avresa = 50% av resans pris
Vid avbokning inom 14 dgr före avresa = Hela resans pris

Anmälningsavgiften för denna resa är 600 kr per person. Denna skall vara arrangören tillhanda inom 10 dagar. Slutlikviden skall vara arrangören tillhanda senast 30 dagar före avresa.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
20/2Cortina v8 - Hotel ArgentinaMer än 88 895:-Boka
AvresaDestinationLediga platserfrån pris
27/2Cortina v9 - Hotel ArgentinaMer än 89 095:-Boka

Hotel Argentina-Cortina

9 dagarfrån 8 895:-
Traditionella och 3-stjärniga Hotel Villa Argentina ligger i tätorten Pocol, direkt i skidområdet (ca 20 meter till pisten) Tofana. Till centrum av Cortina d'Ampezzo är det ungefär 4 km, och skidbussen dit stannar i hotellets omedelbara närhet. Det traditionella hotellet ger dig en fantastisk utsikt över fjällvärlden och förfogar över reception, hi...Läs mer