Saalbach - Österrike

       

Österrikes största liftsystem!
Detta gigantiska skidområde i Salzburgerland och Tyrolen består av två liftsystem förbundna med gratis skidbuss och tåg; Kaprun - Kitzsteinhorn och Zell am See - Saalbach - Leogang - Hinterglemm - Fieberbrunn. Att vi dessutom har vår buss på plats möjliggör utflykter till alla dess hörn!


Ett liftkort som ger dig allt!

Breda pedantskötta carvingpister i olika svårighetsgrader i Saalbach. Världsberömd offpist i Fieberbrunn. Prisbelönt Funpark i Hinterglemm. Kvällsskidåkning i smöriga blå pister i Leogang. Lättsvängda röda pister med spektakulär utsikt i Zell am See. Och soldränkt fenomenal glaciärskidåkning i Kaprun. Området runt Piesendorf är idealiskt för skidåkning! Mjuka kullar belägna både under och över trädgränsen med oändlig tillgång på vatten för snötillverkning. Och utsikten sen… Zellersjön, 3000 meter höga dramatiska kalkberg i norr och Alpernas glaciärprydda huvudkam i söder!

Med närhet till allt
Vi bor i byn Piesendorf och söker  härifrån utmaningar, likt Pernilla Wiberg som tog VM-guld här 1991. Den största utmaningen är berömda Black Mamba i Kitzsteinhorn, ett nervkittlande åk på 1 km med 63% lutning! Freestylers kan hitta många prisbelönta Snowparks och freeriders sitt eldorado runt de branta topparna Zwölferkogel och Schattberg. Här finns funcrossbanor, puckelpister och offpist. Enorma summor har investerats i nya liftar för att eliminera liftköer! Du får uppleva uppvärmda sittliftar, videospelande kabinbanor och prisbelönt välskötta pister med effektiva snökanonanläggningar. Ändå finns gemytet kvar i både backen och byarna! Koppla av med en promenad och lite shopping på gågatan i Zell am See eller Saalbach för att sedan kasta dig tillbaka i pisten igen!
Kulinariska restauranger tävlar med varandra om att erbjuda den bästa maten och de mest spännande toaletterna! I en av Leogangs pister hittar du t ex Europas högst belägna bryggeri, Asitzbräu, där du välkomnas in!

Afterski är ett populärt nöje på coola Ice Camp, Gin House, Vinoteka eller världsberömda Hinterhagalm! Tauern Spa i närheten av vår by är ett stort vattenland med rutschkanor, flera olika bastutyper, två stora utomhuspooler där man kan se upp mot glaciären samt spa. Prova kvällsskidåkning, svensktalande skidskola, vintervandring, gokart på is, skridskoåkning, kälkåkning, snöfyrhjuling, snowtubing, tur med häst och vagn eller intensivt kvällsliv med casinot i Zell am See som ”juvelen i kronan”.

Här finns allt! Från det mest genuina till det ultramoderna!

Öppna katalogsidorna för Saalbach 2022 som pdf

Pris från:
9 595:-
Dagar:9
Bussresa inkl väg- och färjeavgifter. Boende 6 nätter i dubbelrum med halvpension samt frukost ankomstdagen (7xfrukost + 6xmiddag).
LIFTKORT: Bokas och betalas (kontant i Euro) på bussen.


För att säkerställa platstillgång för bagage bör ni ange vid bokningen om ni behöver bagageplats för skidor. OBS! Endast 1 par skidor/person.


OBSERVERA! Tidtabellen är preliminär och kan komma att justeras. Slutliga tider fastställs ca en vecka före avresa.
Boka resa

Särskilda Resevillkor - Saalbach

Allmänna resevillkor enligt överenskommelse mellan resebranschen och konsumentverket tillämpas. Samtliga pris- och faktauppgifter är baserade på uppgifter tillgängliga 2020-07-27. Angivna priser kan komma att justeras om valutakurserna förändras. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel samt ändringar vi tvingas göra efter pressläggning. Arrangör enligt resegarantilagen är: Skall’s Buss & Taxi AB, Centrumvägen 19, 458 30 FÄRGELANDA. Tel: 0528-106 01.

Researrangören förbehåller sig rätten att ställa in en avgång om färre än 25 personer bokat senast 21 dagar före avresa. OBS! Vid lägre deltagarantal kan orterna komma att samköras.

Avbeställningsskydd: Kostnad 400kr/pers. OBS! Måste betalas i samband med anmälningsavgiften. Avbeställningsskyddet är personligt och kan ej avbokas.

Avbokning med avbeställningsskydd:
Vid avbokning p g a sjukdom (läkarintyg krävs) får ni pengarna tillbaka, undantaget kostnaden för avbeställningsskyddet samt expeditionsavgift på 300kr.

Avbokning utan avbeställningsskydd:
Vid avbokning mer än 45 dagar före avresa = 600 kr
Vid avbokning 45-31 dgr före avresa = 25% av resans pris
Vid avbokning 30-15 dgr före avresa = 50% av resans pris
Vid avbokning inom 14 dgr före avresa = Hela resans pris

Anmälningsavgiften för denna resa är 600 kr per person. Denna skall vara arrangören tillhanda inom 10 dagar. Slutlikviden skall vara arrangören tillhanda senast 30 dagar före avresa.

COVID-19
Det åligger var och en att sätta sig in de vid var tid gällande förutsättningar, rekommendationer och regler. Det är den enskilde resenärens eget ansvar att tillse att eventuella vaccinpass, antigentester mm är giltiga för det som de avses. Arrangören tar inget ansvar om den enskilde resenären inte har de giltiga handlingar som behövs för in-/utpassering i de olika länderna eller som hotell mm kan komma att kräva.

Liftkort

Liftkortet bokas och betalas i förväg. Mer information om detta skickas ut i god tid innan avresan. Liftkorten delas ut efter frukost på ankomstdagen.

Priser 2021/2022 - Alpin Card

 

Vuxen

Ungdom

Barn

7 dgr

329 €

246,50 €

164,50 €

6 dgr

302 €

226,50 €

151 €

5 dgr

266 €

199,50 €

133,00 €

Ungdom= Född 2003-2005.
Barn= Född 2006-2015.
Född 2016 eller senare gratis/betalande vuxen)

Liftkortet inkluderar Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn, Schmittenhöhe i Zell am See och Kitzsteinhorn Kaprun.
Omfattar totalt:
121 liftar (4 storkabiner, 36 småkabiner, 39 sittliftar o 42 ankarliftar)
408 km pist (197 blå, 160 röd, 51 svart).
Högsta åkhöjd: 3029 m.
Längsta nedfart: 8 km.
Funparks: 11.
Offpist: Ja.
Längdskidåkning: 213 km.

Skiduthyrning
Skiduthyrning finns på samtliga resmål och kräver ingen föranmälan. Våra reseledare visar er till de uthyrare som vi rekommenderar. Reseledaren är vanligtvis också behjälplig om ni har frågor när ni hyr. Priserna varierar något mellan de olika resmålen, men vi har generellt valt uthyrare som har bra utrustning till bra priser.
Glöm inte hjälmen!

Dagsprogram

Lördag - Söndag
Lördag morgon startar vår resa (se tidtabell för preliminära tider) - välkomna! När vi har satt oss till rätta och bussen rullar söderut tar vi tillfället i akt att stämma av våra förbokade liftkort med reseledaren. Under eftermiddagen kör vi så ombord på färjan från Danmark till Tyskland. Här passar det fint med lite mat och shopping! Semesterglädjen börjar infinna sig när vi sedan fortsätter ned genom Tyskland. Efter en film somnar vi gott, för att nästa morgon vakna upp i alpvärlden. Lagom till en välbehövlig skidåkarfrukost når vi vår destination. En perfekt start på dagen! Liftkorten delas ut, och vi förbereder oss inför mötet med pisterna. Efter dagens skidåkning installerar vi oss i rummen, innan vi äter en trevlig middag.

Måndag - fredag
En hel upplevelsevecka väntar! Under veckan arrangeras utflykter till närliggande skidsystem - allt beroende på väder. Dessa uppskattade utflykter ingår i resans pris och ger verkligen chans till både bra och varierad skidåkning!

Lördag - söndag
Efter lördagens skidåkning lastar vi bussen och lämnar semesterorten för denna gång. Avslappnade ser vi en trevlig film medan chauffören styr norrut. Söndagens frukost intas ombord på färjan till Danmark, och snart är vi åter i Sverige och når våra respektive hemorter under eftermiddagen/kvällen.

Fakta

Ortsfakta Piesendorf
Höjd över havet: 785 m
Invånare: 3 800

Liftkort: Alpin Card
Liftkortet inkluderar Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn, Schmittenhöhe i Zell am See och Kitzsteinhorn Kaprun.
Omfattar totalt:
121 liftar (4 storkabiner, 36 småkabiner, 39 sittliftar o 42 ankarliftar)
408 km pist (197 blå, 160 röd, 51 svart).
Högsta åkhöjd: 3 029 m
Längsta nedfart: 8 km

Bra webbsidor:
www.alpincard.at
www.saalbach.com
www.schmitten.at
www.fieberbrunn.com
www.kitzsteinhorn.at

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserfrån pris
19/2Saalbach v8 - Hotel Wirtshaus Tauernhex59 595:-Boka