Aosta - med Cervinia o Courmayeur

Resorna 2023 är hemkomna och avslutade. Men kanske blir det resor till Aosta även vintern 2024...

Höga berg och vackra dalar
Många är vi som har tagit Aostadalen till våra skidhjärtan! I den nordvästra delen av de italienska alperna väntar snösäker, solsäker fantastisk skidåkning. Följ med och upptäck den utmärkta och varierade skidåkningen i en av Italiens mest spännande regioner!

Gränslöst varierad skidåkning
Aostadalen ståtar med en imponerande samling välkända skidorter, perfekt belägna på Alpernas sydsida. Vad sägs om t.ex. Courmayeur (20 liftar/39 km pist), La Thuile (38 liftar/160 km pist) och Cervinia (19 liftar/156 km pist)? Under vår skidvecka hinner vi pröva flera av dem, då vi gör dagsutflykter med vår egen buss. I vårt mest närbelägna skidområde, Pila, överraskas vi av den fina åkning som bjuds. Med 15 liftar och 70 km pist i skiftande svårighetsgrad, och med åkhöjder på 1800-2700 m ö h, finns något för alla. Och skulle man föredra längdåkning, finns utmärkta spår.

Bra boende
Vi bor bekvämt och bra på trevliga Etoile du Nord. Här är vi mitt i Aostadalen, strax utanför den charmiga småstaden med samma namn – Aosta. Inne i staden finns trevliga affärer och mysiga restauranger, liksom ett bra utbud av kvällsnöjen. Från centrum tar man sig snabbt och enkelt direkt upp i backarna, genom den centralt placerade kabinbanan. I Aosta blir ingen skidåkare besviken, och liftkortet Skipass Valle d’Aosta ger tillgång till en hel veckas snölycka. (OBS! Detta liftkort inkluderar inte Zermatt!)

Öppna katalogsidorna för Aosta 2023 som pdf

Status:
Fullt

Hotel Etoile du Nord

Ett fint hotell med tilltalande atmosfär och inredning, beläget strax utanför Aosta. www.etoiledunord.infoLäs mer